Море 2020 All Inclusive в България за лятната почивка

Море лято 2020 в България - евтина почивка и All inclusive оферти - мечтата на повечето хора да отидат на морето през лятото в топ сезона, да си направят купона или да изживеят релакса на почивката, да направят снимки на морето и ако може почивката да е all inclusive, независимо дали в България, Гърция, Турция или друга страна. Всеки, който е заделил поне малко пари за почивка или екскурзия знае колко важно е човек да може да се наслади на спокойствие или уединение и да се оттърси от стреса в ежедневието.
Предпочитаните морски курорти на Черно море са:

* Албена

В курортен комплекс Албена се намира един от най-красивите резервати в България – „Балтата”, с уникална за Европа лонгозна гора, простираща се на 18.2 хектара.Гордостта на Албена е чистата плажна ивица, отличаваща се с копринен пясък. Най-добрият плаж в Европа е дълъг повече от 3.5 км и широк до 150 м. Брегът е полегат, а морето – плитко и ласкаво. Разнообразието от водни спортове, атракциони и спортни площадки превръща Албена в любимо място на всеки. Това създава прекрасни условия за семейна почивка с деца. Курортът е притежател на наградата „Син флаг” - за екологична чистота на морето, плажа и цялата територия. Въздухът действително е кристално чист и ободряващ, поради високото съдържание на кислород, което се дължи на съседството на комплекса с уникалния природен резерват „Балтата”.

Курортен комплекс Албена

* Калиакра

На 12 км от Каварна се намира нос Калиакра. Отвесните му скали слизат към морето, издълбало в подножието им ниши, арки и пещери. Откритите съдове и сечива свидетелстват, че носът е населен още преди 7000 години. Те са открити в морето на 160 метра дълбочина. През 4-3 век преди новата ера нос Калиакра е бил населен от теризите, тракийско племе, което по-късно попада под властта на Рим и Византия. Калиакра е бил мощен град в средновековието, а заедно с това и църковно средище. В началото на 15 век Калиакра попада под османско владичество и така започва залезът на крепостта.

* Побитите камъни

Край черноморскте езера на Варна ще откриете местността „Побит камък”, един изключително красив феномен, разположен близо до хотелите в Албена, който представлява кухи естествено оформени скални образувания във формата на каменни колони с различен диаметър и височина. Варовитите пясъчници, от които са изградени скалните образувания съдържат много вкаменелости и визуално приличат на побити в пясъка, от където и името на местността „Побит камък”. Произхода на местността има различни хипотези. Една от тях е, че някога мястото е било морско дъно, и че имат органичен произход. Друга хипотеза гласи, че представляват биогенни водораслови постройки. Трета теория върди, че са се образували под действието на природни извори с основно газово съдържание. Подобни образувания не се срещат само у нас. Могат да се видят както на морското дъно, така и на сушата. В местността освен скалните образувания могат да се наблюдава и немалко разнообразие животински видове.

* Ахелой

Ахелой

Ахелой е курортно селище и се намира на брега на големия Бургаски залив. През селото минава Европейския път, свързващ Северна и Южна България край морето. Известно е и с победата на българския цар Симеон над византийските войски през 917 г.

* Ахтопол

Ахтопол

* Балчик

* Бургас

* Бяла

* Варна

Варна

* Златни Пясъци

* Китен

* Лозенец

* Несебър

* Обзор

* Поморие

* Приморско

* Равда

* Курорта Св. Св. Константин и Елена

Св. Св. Константин и Елена

* Свети Влас

* Синеморец

* Слънчев Бряг

* Созопол

* Царево

* Черноморец




На море в България се предпочита да се ходи през лятото през месеците Юли и Август, като разбира се има и хора, които предпочитат Юни и Септември месец.

Популярни публикации от този блог

Евтина почивка на море 2020 в Гърция през лятото